Когато се навеждат над леглото и се усмихват на новороденото

...
Когато се навеждат над леглото и се усмихват на новороденото
Коментари Харесай

Учени разкриха как бебетата виждат родителите си

Когато се навеждат над леглото и се усмихват на новороденото бебче, множеството родители не знаят, че детето им не схваща техните страсти.

Сайтът Bright Side показа едно в действителност любопитно проучване, извършено от учени от Института по логика на психиката към Университета на Осло, Норвегия, и Университета на Упсала, Швеция, в което вземат участие бебета на възраст от два до три дни.

Изследването демонстрира, че минималното разстояние, належащо на новороденото, с цел да разграничи дали сте щастливи, или ядосани, е 30 сантиметра.

Ако дистанцията се усили до 60 см или повече, обликът става толкоз мъгляв, че бебето не може да разграничи страстите по лицето.

Учените употребявали видео записи на лица, които променяли непрекъснато страстите си. Първо посочили записите на възрастни, с цел да е несъмнено, че страстите се разпознават елементарно по лицата.

След това същите записи били показани на новородените: тяхната реакция на изражението на лицата във видеото показвала дали виждат облиците, или не. Обикновено бебетата имали инцидентни реакзии към картината, сложена на разстояние над 30 см, само че при по-близко разстояние броят на съответстващите реакции се нараснал.

Според проф. Свен Магнусен новородените могат да имитират израженията на лицата на възрастните още първия си ден. Но това не значи, че фактически схващат какво значат тези изражения.

Но във всеки случай, запомнете: Ако желаете бебчето да ви види, наведете се по-близо.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР