Когато попаднете на успешна рецепта като тази, непременно си я

...
Когато попаднете на успешна рецепта като тази, непременно си я
Коментари Харесай

Дърпана баница със сирене и свинска мас

Когато попаднете на сполучлива рецепта като тази, безусловно си я запишете - толкоз вкусна баница със сирене и мехлем мъчно ще намерите.

Необходими Продукти

● сирене - 200 г
● брашно - 500 г
● свинска мехлем - 200 - 300 г
● сол - 1 ч.л.
● топла вода 300 - мл

Начин на подготвяне

В купа поставям пресятото брашно, върша кладенче и поставям сол. Наливам последователно водата като забърквам меко тесто.

Разделям тестото на 4-5 елементи и го оформям на дребни питки, които оставям да втасат за към час.

В касерола поставям маста да се разтопи и загрее. В различен съд си натрошвам сиренето.

След като е втасало тестото, вземам една от питките, леко я разточвам и намазвам с мазнината. Оставям я на страна и вземам друга питка, разточвам и нея, и намазвам с мазнината.

Взимам първата питка, доразточвам я и стартирам да я тегля с ръце, след което посипвам от сиренето и тук там поръсвам с мазнината. С помощта на забрадка я намотавам на руло и след това на охлюв. Редя рулата в добре намаслена тава.

Взимам друга питка, леко я разточвам, намазвам с маста и я оставям настрани, взимам разтопената питка и я тегля до момента в който се разпъне цялата, поставям сиренето и маста, намотавам на руло, по-късно вземам тавата с навитата на охлюв баничка и намотавам другото руло към първото. Така действам с всички питки.

След като наредя по този начин баницата затоплям маста и благодарение на лъжица обливам баницата, като съвсем я обливам с мазнината.

Слагам баницата да се пече в авансово загрята фурна на 160°C до златисто. След като се опече, изваждам тавата и изсипвам непотребната лой, връщам във фурната и я изключвам. Оставям за 7-8 минути да почине. Вадя баницата със сирене от фурната и я загъвам с забрадка.

Да ви е вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР