Хората преминават в „режим на монах“, за да ограничат използването на социални медии

...
Когато наистина трябва да се съсредоточи върху работата си, Сузи
Коментари Харесай

Когато наистина трябва да се съсредоточи върху работата си, Сузи Алегре използва приложение на телефона си, което блокира достъпа й към сайтовете на социалните медии за толкова дълго, колкото й е необходимо.

Г-жа Алегре, адвокат по правата на човека и автор, базирана в Лондон, казва, че изключването по този начин й позволява да се концентрирайте се, защото това не й позволява да се разсейва.

"Мисля, че е невероятно трудно само със сила на волята да имаш смартфон и да не губиш значително време с него ”, казва тя.

Приложението, което г-жа Алегре използва, се нарича Freedom. Можете да изберете да блокирате конкретни сайтове и уебсайтове на социални медии или да изключите изцяло достъпа до интернет.

Вие избирате колко време искате да продължи блокирането в часове и минути. Впоследствие можете да промените решението си за това и да го отмените по-рано. Или като алтернатива можете да поставите отметка върху бутона „заключен режим“, което означава, че вашият блок не може да бъде отменен, докато не изтече планираното от вас време.

Г-жа Алегре добавя че тя използва приложението Freedom, за разлика от простото изключване на телефона си, „когато трябва да мога да се свържа по телефона, но наистина не искам да бъда разсейвана“. Подобни блокиращи приложения вече включват ColdTurkey, FocusMe и Forest.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР