Кметовете на двете общини Николай Димитров и Тихомир Янакиев бяха

...
Кметовете на двете общини Николай Димитров и Тихомир Янакиев бяха
Коментари Харесай

Несебър и Созопол инвестират общо в зелеа инфраструктура

Кметовете на двете общини Николай Димитров и Тихомир Янакиев бяха на обща среща за интегрирани териториални вложения

Кметът на Несебър Николай Димитров се включи в разискване на трите концепции за интегрирани териториални вложения с присъединяване на Общината, които минаха сполучливо първия стадий на оценка.

В тази фаза зелена светлина получи една самостоятелна идея на Община Несебър - за понижаване на вторичното разпрашаване и замърсяване на въздуха, посредством основаване на зелена инфраструктура в градска среда. По нея, благодарение на новаторски решения, ще бъдат озеленени 60 общински обекта. Другите две са комбинирани и ще се изпълняват  в партньорство с  Национална спортна академия, Община Сливен, Община Созопол, неправителствени организации и учебни заведения.

В разискването, в качеството на представители на сътрудниците, участваха кметът на Созопол Тихомир Янакиев и Валентин Добрев - шеф " Административно-стопанска активност " към НСА.

Кметът на Несебър Николай Димитров показа обектите, заложени в комбинираните концепции, които Община Несебър ще осъществя след сполучливо прекосяване на процедура  по дефинитивно утвърждение:

- Научно-изследователския център, включващ аквариум и природонаучен музей, ситуиран на северния бряг в Новия Несебър, който ще бъде осъществен в партньорство с НСА.

- Изграждане на открита амфитеатрална сцена с над 1000 места на  северния бряг в Новия Несебър, както и действия по консервация, социализация и експониране на обекти от " Културно-туристическия маршрут „ Духовен път “ ще се изпълнят в партньорство с Община Созопол - включени са  църквите " Христос Пантократор ", " Архангел Михаил и Гавраил " и " Свети Тодор ". Освен капиталовите планове, в комбинираната идея с Община Созопол са планувани и ограничения за предварителна защита и ръководство на риска от наводнения - възобновяване проводимостта на речното корито на р. Хаджийска и биологично подсилване на крайбрежията.

„ Стойността на вложенията, заложени в трите концепции, които Община Несебър има желание да осъществя, възлиза на над 15 млн. лв.. Проектите за строителство на  аквариума и амфитеатъра и реставрацията на средновековните несебърски  храмове  са огромни и капиталоемки, по тази причина търсим финансови запаси от външни източници. Работим упорито   и имаме планова подготвеност за доста обекти.  Търпението и последователността в гонене на поставените цели постоянно се отплаща. Благодаря на  моите сътрудници за работата в обособените етапи - от проектиране  до обезпечаване на средства за реализация. “ – сподели Николай Димитров.

За показване на  своите  планове и с цел да изкажат признателност за положителното съртрудничество думата взеха кметът на Созопол Тихомир Янакиев и директорът  " Административно-стопанска активност " в НСА Валентин Добрев.

Основната цел на интегрирания метод е основаването на концепции в партньорство сред общини, обществен бранш, бизнес бранш и неправителствени организации, които на идващия стадий от оценката следва да бъдат разисквани обществено на събития, проведени от Звеното за обществени съвещания към Регионалния съвет за развиване.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР