Кметът на Троян Донка Михайлова участва в срещата на върха

...
Кметът на Троян Донка Михайлова участва в срещата на върха
Коментари Харесай

Донка Михайлова участва в среща на върха на мрежата В40 в Тирана

Кметът на Троян Донка Михайлова взе участие в срещата на върха на мрежата В40, която се организира в албанската столица Тирана. В диалозите участваха президентът на Албания Байрам Бегай, кметовете на Тирана Елион Велиай, на Истанбул Екран Йемамуглу, на Сараево Бенджамина Карич, на Прищина Перпарим Рама, на Подгорица Оливера Иняц, на Атина, на Скопие, на Сплит и други.
" Радвам се, че Троян е част от общността на най-активните 55 балкански градове, които имат упоритост да бъдат мотор за развиване на Балканите. Разказах за това по какъв начин след земетресението в Турция жителите на Троян за седмица събрахме повече филантропична помощ, в сравнение с цялата останала Ловешка област, по какъв начин купихме от " Калинел " стотици завивки и ги изпратихме на хората, останали без дом, по какъв начин троянски мъже и член на моето семейство от Пожарната и от Планинската избавителна работа рискуваха живота си под руините, с цел да избавят съседите. Говорих и за българската поддръжка при пожарите в Гърция ", споделя Михайлова.
По време на срещата тя е предложила градовете от мрежата В40 да разработят механизъм за взаимопомощ при рецесии. " Нужно е да изготвим база данни с опциите, които има всеки град за помощ на сътрудниците в спешни обстановки. Изразих мнението си да развиваме концепцията за младежките срещи с присъединяване на градовете от мрежата. Троянските младежи имат интерес за по-нататъшно присъединяване, а срещите им дават мотивация за развиване като бъдещи локални водачи ", разяснява Михайлов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР