Кметът на София Васил Терзиев обяви, че Столична община ще

...
Кметът на София Васил Терзиев обяви, че Столична община ще
Коментари Харесай

Терзиев ще обжалва решението на съда срещу новата схема за движение в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев разгласи, че Столична община ще апелира решението на съда, който в центъра на града по " Патриарх Евтимий ", " Витоша " и " Фритьоф Нансен ".

Терзиев приканва Върховния административен съд да се произнесе " също толкоз бързо, колкото първата инстанция ".

" Това ще бъде в полза на жителите на града и ефикасната работа на общината. Ще се съобразим с решението на съда. Дотогава, апели на политически съперници за оставки на членове на екипа ми, преглеждам като част от предизборна акция, в която се надявах да чуя мощна визия за развиване на България и по какъв начин страната ще се трансформира във водещ фактор в Европейски Съюз. Това заслужава всеки гласоподавател ", споделя кметът на София в позиция във Фейсбук.

Реакцията му идва след апелите на ГЕРБ за оставка на заместника на Терзиев по превоза Илиян Павлов ( " Спаси София " ).

В четвъртък Софийският административен съд реши, че полагането на нова пътна маркировка, табели и други по трите централни улици би трябвало да бъде спряно неотложно - макар че пътищата към този момент са с променено придвижване.

Решението е по жалбата на Европейски център за транспортни политики - организацията на Диана Русинова. Съдът е решил, че дейностите на общината " не се основават на административен акт или закон ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР