Кметът на Сливен Стефан Радев ще вземе участие в срещата

...
Кметът на Сливен Стефан Радев ще вземе участие в срещата
Коментари Харесай

Кметът на Сливен с покана за срещата на върха на В40 в Тирана

Кметът на Сливен Стефан Радев ще вземе присъединяване в срещата на върха на мрежата на Балканските градове В40, която ще се организира през днешния ден и на следващия ден в Тирана. Поканата е отправена от Ерион Велиай – кмет на албанската столица, която е хазаин на третото годишно заседание и поема председателството на мрежата за 2024 година.

По време на влиятелния конгрес ще се дискутира тематиката „ Изграждане на градска резистентност и реагиране на рецесии “. Ще бъде показана платформа с общите градски провокации пред Балканите сега. Те включват въпроси, свързани със закани за околната среда, бърза урбанизация, адаптиране на софтуерния прогрес, локални стопански провокации и бежанската рецесия. Целта е градовете да се сближат посредством мрежата и да намират евентуални взаимни решения за належащи проблеми.

Създадената през 2021 година по самодейност на кмета на Голямата Истанбулска община Екрем Имамоглу организация, сплотява градове от 11 страни. Същатагодина Сливен бешесред първите девет града от страната ни, в това число и столицата, които станаха част от фамилията на В40.

Амбицията на Мрежата на балканските градове е да развива локалната народна власт като опора за стабилността на Балканите и в Европа. Обединението слага акцент върху напъните на управляващите, които са най-близо до хората, за положителни промени и резистентност, за партньорство в стопанската система и културата. Едновременно с това приоритет в работата й са световни проблеми като промените на климата, цифровата промяна и други Председателството на В40 е ротационно, за период от една година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР