Кметът на Плевен апелира бизнеса да подкрепи финансово световните шампиони

...
Кметът на Плевен апелира бизнеса да подкрепи финансово световните шампиони
Коментари Харесай

Кметът на Плевен призова бизнеса да подкрепи финансово световните шампиони по спортни танци Татяна Македонска и Момчил Петков

Кметът на Плевен моли бизнеса да поддържа финансово международните първенци по спортни танци Татяна Македонска и Момчил Петков. Георг Спартански се ангажира с персонално подаяние като прикани и компаниите от Плевен и страната да финансират подготовката и участията на младите състезатели, потвърдили опциите си, да осъществят нови достижения за България.

Както Българска телеграфна агенция заяви Татяна Македонска и Момчил Петков са готови в клуба по спортни танци " Артефакт " с треньор Люба Валентинова. Те завоюваха златни медали на международното състезание в Италия в категория латинотанци при младежите " World Syllabus Championships 2023 " в град Пиeве Ди Ченто, Болоня. Българският химн прозвучал за първи път на 26 март т.г. в чест на международни първенци от България в 50-годишната история на спортните танци у нас. Плевенската двойка победи в конкуренция с 25 двойки от целия свят.

Кметът Спартански удостои треньорката и състезателите с " Почетен знак на Плевен ". Люба Валентинова съобщи за Българска телеграфна агенция, че ще зависи от финансовите им благоприятни условия присъединяване на първенците следващата година в интернационалните надпревари, по тази причина е признателна на кмета Спартански, който моли към бизнеса да оказва помощ на гениите от Плевен. На клуба и на двамата състезатели предстоят нови надпревари.

Националният шампионат по спортни танци за пръв път от 20 години насам ще се състои в Плевен през септември тази година, дружно с интернационален лагер, прецизираха от клуба.

Татяна Македонска е на 14 години - ученичка е в Професионалната гимназия по туризъм „ Алеко Константинов ”, а Момчил Петков е в 11-ти клас на НУИ ”Панайот. Пипков ”, компетентност „ Изящни изкуства ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР