Кметът на Петрич Димитър Бръчков заби още един криминален пирон

...
Кметът на Петрич Димитър Бръчков заби още един криминален пирон
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Димитър Бръчков и негова „калинка“ разпределят гори и пасища с менте търгове, събират кеш за вота

Кметът на Петрич Димитър Бръчков заби още един престъпен гвоздей в досието си, което занапред ще бъде разнищвано от прокуратурата – нов сигнал до Narod.bg, съпроводен с документи, разкри по какъв начин самозабравилият се градоначалник и негова подчинена „ калинка “ в Общината разпределят гори и пасища на „ наши хора “ с менте търгове, с цел да пълнят черната каса за приближаващите локални избори през есента.

Вотът ще е от изключително значение за ориста на Бръчков, тъй като в случай че загуби, ще остане без подкрепи и държавното обвиняване най-накрая ще го притегли на подсъдимата пейка, разяснява информаторът ни.

СХЕМИТЕ

Ежедневно се качват фотоси в обществените мрежи от поголовна сеч в планина Беласица, само че локалната власт нехае. Защо? Отговорът е един – сечта до голо е за пари, с които да се купуват гласове на изборите за локална власт наесен, не скри източникът на Narod.bg.

Кой по предписание на кмета на Петрич Димитър Бръчков привиква компании и разпределя общински гори и пасища? Защо се позволява изрязване на чинари, явори и орехи в община Петрич? Как компании със машинация и без животни получават общински пасища и дотации, за сметка действителните животновъди, които се чудят по какъв начин да вържат двата края?

 Вальо Тунчев е познавач на женската хубост и обилните трапези

Отговорът е един – служителят на Общинска администрация Валентин Тунчев. Той е някогашен лесничей в Регионална дирекция по горите – Благоевград. Уволнен по времето на шефа инж. Иван Гергов поради показана подправена тапия при назначението си.

За похлупак Тунчев е наказан от Благоевградски областен съд на 6 месеца условно с 3 години изпитателен период. Докато тече делото за подправената тапия той се снабдява (ще стане ясно по какъв начин, б.ред.) с постоянна такава от вечерно учебно заведение в Благоевград и почва да работи като лесничей в община Петрич. В момента калинката с присъда е шеф КИТОЗГ.

Точно преди година на 29.11.2022 година от група общински съветници бе подаден сигнал за нагласени търгове за рандеман на дървесина от общински гори с Вх.№ 489700-8723/30.11.2022 година в ГДБОП и по други институции.

Реклама

Тогава в сигнала от 5 предположени печеливши компании бяха доказани 4, много добра успеваемост…

Човек от една от компаниите за дърводобив бе подал информация, че му е желан рушвет в размер на 20 лева за 1 пространствен метър, а прогнозната дървесина, разпределена през 2022-а бе към 9000 м3, т.е. отчислението към Бръчков единствено по тази скица било в размер на към 180 000 лв..

През предходната година и някогашният народен представител от ПП-тата Александър Дунчев повдигна тематиката с всеобща противозаконна сеч на неразрешени дървесни типове в общинските гори.

Но в този момент заради изборната година се бърза за набиране на пари в черните каси, с които да се купуват гласоподаватели. През миналите седмици „ калинката “ в Горското привиква дърводобивните компании и им разпределя поръчките за изсичане на общинските гори. Информира ги за,,условията на кмета, в случай че желаете да спечелите поръчката “. Като същински експерт „ инженер “ Тунчев извършва заповедите на кмета с колумбийски мераци.

Заради огромната натовареност с разпределянето на горите на Тунчев му се постанова да работи и по време на формалните празници, с цел да „ лапат “ и от земите. Наложи му се да работи дори на светия за него Първи май.

Със Заповед на кмета номер III – ФСО – 123/24.04.2023г. Тунчев и компанията разпределиха небрежно няколко хиляди декара пасища, който бяха дадени на много забавни,,животновъди “. 3- те компании, спечелили над 1000 декара пасища, са на доближени до пробития кмет Бръчков и не отглеждат животни, а посредством „ скотски туризъм “ (чужди животни чартърен за ден с марки в чекмедже) източват бюджета на Министерство на земеделието и ощетяват действителните животновъди от общината.

Вижте какви ги прави Вальо Тунчев точно на Първи май пред общ. Петрич, какво ли има в кутиите?

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР