Кметът на община Доспат Елин Радев алармира за опасност от

...
Кметът на община Доспат Елин Радев алармира за опасност от
Коментари Харесай

Има опасност от преливане на язовир „Доспат“

Кметът на община Доспат Елин Радев сигнализира за заплаха от преливане на язовир „ Доспат “. Това може да стане в случай че напорната деривация Доспат-Тешел бъде спряна за ремонт. Всичко това разказан в писмо до  писмо до министър-председателя Николай Денков, директоръта на НЕК Мартин Георгиев, ръководителя на Народно събрание Росен Желязков и министъра на околната среда и водите Юлиян Попов,

Преди дни в писмо до медиите от НЕК уведомиха, че изключват Водноелектрическа централа Тешел. Причината е ремонт на деривационен водопровод при централата, защото са открити линейни сектори с нарушена вътрешна обшивка. От компанията увериха, че са подхванали дейности за определяне аргументите за повредата. Освен това се приготвят за осъществяване на възстановителни ремонтни работи при съблюдаване на най-високи ограничения за сигурност на околната среда, чиновниците и оборудванията.

Ако в интервал на 2 и повече години язовир Доспат единствено поема и не може да изпуска вода, то неименуемо ще се стигне до преливане на вода през преливника, написа кметът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР