Кметът на Девня Свилен Шитов награди петокласничката Айлин Ферад, която

...
Кметът на Девня Свилен Шитов награди петокласничката Айлин Ферад, която
Коментари Харесай

Кметът на Девня награди Айлин

Кметът на Девня Свилен Шитов награди петокласничката Айлин Ферад, която откри загубен портфейл, цялостен с пари и персонални документи, и го върна на притежателя му. Благородната й постъпка стана притежание на цяла България.

Кметът подари на момичето първокачествен електронен читател, допускащ дълготрайно четене без отмалялост на очите, оповестиха от пресцентъра на общината. Свилен Шитов пожела на момичето да бъде все по този начин образец за връстници и възрастни, а тя от своя страна му благодари за четеца, за който постоянно си е мечтала.

По време на пролетната почивка Айлин откри портфейла, сядайки в рейса, с цел да тръгне със съучениците си от училище”Св.Св.Кирил и Методий” на екскурзия. Въпреки че в този миг към нея нямало други, момичето незабавно известило своята преподавателка и й предало портфейла. Оказало се, че преди този момент рейсът е превозвал чиновници на завода “Агрополихим” и един от тях инж. Галин Грозев го е изгубил.

Той благодари на дребната Айлин, признавайки, че в портмонето му е е имало 200 лева, персонална карта, шофьорска брошура и ваучър, а той таман излязъл в отпуск и тръгвал да пътува.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР