Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев постави началото на дългоочаквания

...
Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев постави началото на дългоочаквания
Коментари Харесай

Започва изграждането на общински паркинг с търговска зона в Асеновград

Kметът на Асеновград доктор Христо Грудев сложи началото на дълго чакания ремонт в някогашния Търговски център в града. От през днешния ден, 15.05.24 година, започват ремонтните действия, като подплощадното равнище ще бъде разграничено функционално на 2 зони – паркинг и обекти за осъществяване на търговия.
 
Ще бъдат обособени общо 62 паркоместа. От тях – 4 бр. ще са за коли на хора в неравностойно състояние. Планирано е създаване и на 6 бр. паркоместа за електрически коли, като ще са обезпечени и 3 бр. двойни електростанции за зареждане.
 
 Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев Източник: Община Асеновград
Автомобилният метод към паркинга ще се реализира от ул. " Цар Иван Асен II " (откъм постройката на районно управление (на МВР) - Асеновград). Предвижда се придвижването да е еднопосочно. Изходът за включване още веднъж към ул. " Цар Иван Асен II " ще е в посока съществуващия паркинг до общината.
 
Застроената повърхност на цялото пространство ще бъде 2160 кв. м. Планирано е достъпът и до двата паркинга (в подплощадното равнище и до общината) да се прави напълно от автоматизирана система с бариери, без човешки фактор. Плащането на таксите ще се случва посредством паркомат. Проектът планува обособяването и на 24 бр. велопаркоместа.
 
 Подземен паркинг Подземен паркинг Източник: Zonanews
Търговската зона ще бъде обособена от страната на центъра на Асеновград. Достъпът до нея ще се реализира от 2 страни – от общинския паркинг и откъм пешеходното пространство. Предвижда се отделяне на 24 бр. независими търговски обекта, които ще са с друга повърхност. Ще има такива, с размер от 7,5 кв. м. до 25 кв. м., които ще задоволят потребностите на търговците, употребили Търговския център преди и декларирали предпочитание да се върнат още веднъж.
 
Ще бъдат обезпечени и 2 по-големи пространства – по 250 кв. м. Предвижда се построяването на тоалетна в обновената зона, към която ще може да се влиза и откъм паркинга, и откъм центъра. Застроената повърхност на комерсиалната част ще бъде 930 кв. м.
 
Сумата за осъществяване на плана е в размер на 2 997 200 лева, а срокът за осъществяване на строително-монтажните работи (СМР) е в границите на 180 календарни дни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР