Климатичната активистка Грета Тунберг беше задържана от полицията по време

...
Климатичната активистка Грета Тунберг беше задържана от полицията по време
Коментари Харесай

Задържаха Грета Тунберг в Хага

Климатичната активистка Грета Тунберг беше арестувана от полицията по време на проява в нидерландската столица Хага, предава Ройтерс.

Тунберг беше качена в огромен рейс от локалната полиция дружно с други протестиращи, които се пробваха да блокират основна автомагистрала към Хага.

Тунберг се причисли към митинг на стотици деятели, които се пробваха да блокират автомагистрала A12.

Този път беше блокирван за по няколко часа десетки пъти през последните месеци от деятели, настояващи за преустановяване на всички дотации за потребление на изкопаеми горива .

При предходни митинги полицията откара арестуваните протестиращи в друга част на града, където те бяха освободени без спомагателни последици.

Местната полиция не беше открита за коментар в събота.

Припомняме, че Грета Тунберг стана , като нейните седмични митинги през 2018 година пред шведския парламент бързо прераснаха в световно младежко придвижване.

Миналата година Тунберг беше арестувана от полицията и отстранена от митинги в няколко страни , в това число Швеция, Норвегия и Германия.

Въпреки това предишният месец английският съд я оправда по обвиняванията в нарушаване на публичния ред , като съдията постанови, че полицията не е имала правото да арестува нея и други участници в митинга в Лондон през 2023 година
 С митинг Грета Тунберг блокира шведския парламент
С митинг Грета Тунберг блокира шведския парламент

Еколозите упрекват Швеция в политическо безучастие против климатичната криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР