Китайският президент Си Цзинпин каза в петък на гостуващия държавен

...
Китайският президент Си Цзинпин каза в петък на гостуващия държавен
Коментари Харесай

Си Дзинпин предупреди Блинкън: Спри да бъдеш двуличен

Китайският президент Си Цзинпин сподели в петък на гостуващия държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, че Америка би трябвало да спре да " споделя едно и да прави друго " , като прикани Вашингтон да не третира Пекин като зложелател, цитира думите му " Ройтерс ".

" Нашите две страни... би трябвало да бъдат правилни на думите си ", сподели Си, съгласно китайската държавна телевизия CCTV. " Трябва да си оказваме помощ един на различен да процъфтяват, а не да си вредим. "

Си, който американският президент Джо Байдън , добави: " Въпреки че имаше връзка в някои области, с прочут позитивен прогрес, към момента има доста въпроси за разрешаване и има място за по-нататъшно усъвършенстване. "

Китай е загрижен относно неотдавнашните старания на Съединени американски щати да укрепи  в Южно и Източнокитайско море, и софтуерни ограничавания за китайския достъп до.
 Китай дефинира дейностите на Япония като
Китай дефинира дейностите на Япония като " двулични " поради изказванието, че Китай е заплаха за сигурността

Япония разчита в огромна степен на Китай, където японски компании от години влагат

Блинкън, говорейки по време на с китайския върховен дипломат Ван И, сподели, че Съединени американски щати се стремят да " ръководят конкуренцията отговорно ".

" Обсъдихме области на разлики, в допълнение към областите от общ интерес - като битката с опиатите - където можем да надграждаме напредъка, с цел да донесем изгоди и за двата ни народа ", написа Блинкън в X.
 Китай скастри Япония и Филипините след срещата им със Съединени американски щати
Китай скастри Япония и Филипините след срещата им със Съединени американски щати

Пекин се опълчва на мненията за " възходяща опасност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР