Китайски изследователи обмислят създаването на база за астронавти във вътрешността

...
Китайски изследователи обмислят създаването на база за астронавти във вътрешността
Коментари Харесай

Китай ще построи база във вътрешността на Луната

Китайски откриватели обмислят основаването на база за астронавти навътре в тръби, формирани от лава под лунната повърхнина, оповестява Futurism.

Това може да стане крачка към определяне на по-постоянно наличие на Луната. Научната общественост от дълго време допуска, че естественият сателит на Земята има комплицирани системи от празни тунели, сходни на тръби, формирани от антични потоци от лава.

Към днешна дата имам лимитирани доказателства за това, само че в случай че фактически съществуват сходни структури, те могат да дават леговище от микрометеоритни дъждове и рискови равнища на радиация.

Чжан Чунфън от Шанхайската академия за галактически полети, в границите на неотдавнашна конференция, предложи да се изследват тези тръби от лава благодарение на галактически кораби и лунни модули за кацане.

Преди обаче китайските астронавти да могат да се заселят в тях, може да минат доста години. Въпреки това, Китай към този момент е постигнал обилни триумфи в проучването на лунната повърхнина, сполучливо изпращайки няколко роувъра на Луната през последното десетилетие.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР