Китайски гражданин, натрупал богатството си от онлайн игри, се превърна

...
Китайски гражданин, натрупал богатството си от онлайн игри, се превърна
Коментари Харесай

Китайски милиардер е вторият най-голям чуждестранен собственик на земя в САЩ

Китайски жител, натрупал благосъстоянието си от онлайн игри, се трансформира в един от най-значимите американски земевладелци. Чен Тианцяо има над 80 хиляди хектара гори в Орегон, което го прави 82-ият максимален притежател на парцели в страната, съгласно последната ранглиста на Land Report.

50-годишният Чен закупи площта за 85 милиона $ през 2015 година Миналия месец данъчните регистри на Орегон разкриха името на действителния притежател като Shanda Asset Management - името на основаната в Сингапур холдингова група на Чен.

Имотът му в Орегон го прави един от най-големите частни притежатели на американска земя от жител, който не е гражданин на Щатите. Само семейство Ървинг от Канада, които са номер 6 в листата на Land Report са с над 1,2 милиона акра гори в Мейн и имат повече от него, представено от Bloomberg.

Собственост върху земя в Съединени американски щати от непознати жители, изключително земя, употребена за земеделие, се трансформира в сензитивен политически въпрос през последните години. Около 40 милиона акра американска земеделска земя е била благосъстоятелност на непознати жители или компании към 2021 година, съгласно най-новите данни на Министерството на земеделието, като предприятия от Китай имат 0,03% от цялата земеделска земя в Съединени американски щати.
 Бил Гейтс към този момент не е най-големият земевладелец в Съединени американски щати
Бил Гейтс към този момент не е най-големият земевладелец в Съединени американски щати

Медиен магнат взе купата му

Някои законодатели желаят да се вкарат правила ограничаващи задграничните вложения в американски аграрни парцели. През юли Сенатът гласоподава да забрани продажбата на земеделска земя над избрана повърхност или стойност на хора или компании от Китай, Русия, Иран и Северна Корея, само че мярката в последна сметка не беше подписана като закон. Въпреки това близо половината от всички щати имат някакви ограничавания върху задграничната благосъстоятелност.

Чен започва компания за онлайн игри Shanda Interactive през 1999 година За пет години той се трансформира в една от най-големите интернет компании в Китай и беше листнат на Nasdaq в Съединени американски щати. Компанията стана частна през 2012 година и реалокира централата на групата от Китай в Сингапур.

Инвестициите на Чен са в обществени и частни акции, рисков капитал и недвижими парцели. Той и брачната половинка му Криси Луо направиха в началото подаяние от 115 милиона $ за основаването на Института по невронауки към Калифорнийския софтуерен институт през 2016 година.

Много вложители се насочват към земеделска земя и други селскостопански парцели през последните години. Средната стойност на обработваемата земя в Съединени американски щати скочи с 8,1% предходната година и се е повишила с повече от една трета от 2020 година насам, съгласно Министерство на земеделието на Съединени американски щати.
 Мистериозна компания, зад която стоят милиардери от Силициевата котловина, купува земя за над $800 милиона, с цел да издигне нов град до Сан Франциско
Мистериозна компания купува земя за над $800 милиона, с цел да издигне нов град до Сан Франциско

Има опасения, че зад компанията може да стоят непознати ползи

Най-големият земевладелец в страната е семейство Емерсън, притежатели на империята Sierra Pacific Industries.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР