Китайската тенис звезда Пенг Шуай определи като огромно недоразумение нейна

...
Китайската тенис звезда Пенг Шуай определи като огромно недоразумение нейна
Коментари Харесай

Китайска тенисистка първо се оплака от сексуално насилие, после отрече - притиска ли я властта?

Китайската тенис звезда Пенг Шуай дефинира като " голямо неразбирателство " нейна обява, в която е направила обвиняване за полово принуждение против някогашен водач на Китайската комунистическа партия.

В изявление пред авторитетното издание L`Equipe тя отхвърли написаното от нея предходната година , а откакто бе изтрила обявата Шуай на процедура изчезна от общественото пространство за няколко седмици. В текста си тя бе обвинила някогашния китайски вицепремиер Джан Гаоли за това, че я е предиздвикал да прави секс с него . Сега съществуват и редица подозрения по отношение на това дали тенисистката продължава да е подлагана на цензура от страна на репресивния държавен уред.

Chinese professional tennis player Peng Shuai insists that she has been " unaware " that she has become a global news story, and denies making any accusation of sexual assault. pic.twitter.com/t5JBq0W2xD
— Sky Sports News (@SkySportsNews) February 7, 2022

 

Пред публицисти тя разгласи, че живее естествен живот и изрази признателност за загрижеността, ориентирана към нея. Но и редом с това продължава да отхвърля, че е разгласила каквото и да е в обществените мрежи.

„ Този пост породи голямо неразбирателство от външния свят. Надявам се, че смисълът на този пост повече няма да бъде разбиран неправилно. И също по този начин се надявам, че ще спрем да вършим сензация от това ", сподели тя.

Историята провокира редица въпроси и още веднъж слага на дневен ред казусът със зачитането на човешките права в Китай , поради което и редица демократични страни в света бойкотираха откриването на Олимпийските игри в Пекин през уикенда.

 

[ENGLISH VERSION] For the first time since her public reappearance and the turmoil caused by her 2 November message, Chinese tennis player Peng Shuai talks to an international and independent medium. https://t.co/8ygjVnKZOz pic.twitter.com/cGA57iwhDA
— L`ÉQUIPE (@lequipe) February 6, 2022

Още от ОЩЕ СПОРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР