Китай наблюдава тенденция към намаляване на общия обем на диагностика

...
Китай наблюдава тенденция към намаляване на общия обем на диагностика
Коментари Харесай

Спад в случаите на респираторни заболявания отчитат в Китай

Китай следи наклонност към понижаване на общия размер на диагностика и лекуване на случаи, които са свързани с респираторни болести в незабавните и извънболничните отделения на медицинските заведения, заяви на конференция представителят на Националната здравна комисия Ми Фън.

Клиниките в страната дават отговор дейно на медицинските потребности на пациентите.

Ми прикани за повече старания в усилване на мониторинга и оценката на диагностиката и лекуването на респираторните болести, както и за възстановяване на координираното систематизиране на медицинските запаси.

Според данните от световния мониторинг заболеваемостта от новите разновидности на Ковид-19 - JN.1 наподобява се е повишила доста от ноември насам. Този вид на Ковид се е трансформирал в един от водещите в десетки страни, заяви научният помощник от Китайския център за заболявания, надзор и предварителна защита Чан Джаожуей.

Рискът за публичното здраве от този вариант в Китай е релативно невисок, добави Чан, като означи, че разпространяването на Ковид в страната остава на релативно ниско равнище.

До този миг Китай не е разкрил нови незнайни вируси или бактерии при наблюдението на патогени на респираторни болести, сподели още специалистът.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР