Китай изстреля тричленен екипаж към своята орбитална космическа станция Тянгун

...
Китай изстреля тричленен екипаж към своята орбитална космическа станция Тянгун
Коментари Харесай

Китай изстреля трима тайконавти към орбиталната си станция Тянгун

Китай изстреля тричленен екипаж към своята орбитална галактическа станция " Тянгун " като част от амбициозната си стратегия, която цели да води хора на Луната до 2030 година, оповестиха международните информационни организации.

Космическият транспортен съд " Шънчжоу-18 " излетя от космодрума " Цзюцюан " в пустинята Гоби с ракета притежател " Чанчжън-2-F " ( " Великият поход " ).

Тричленният екипаж на галактическия транспортен съд ще смени екипа на " Шънчжоу-17 ", който от октомври предходната година обслужва китайската галактическа станция " Тянгун ".

Преди изстрелването китайската Агенция за пилотирани галактически полети провежда гала по изпращането на екипажа на " Шънчжоу-18 ".

Тричленният екипаж включва 43-годишния пълководец Е Гуанфу, който към този момент беше част от задачата на галактическия транспортен съд " Шънчжоу-13 " през 2021 година, и водачите на изтребители Ли Цун и Ли Гуансу, надлежно на 34 и 34 години, които са новобранци в галактическите полети. Очаква се те да доближат орбиталната станция към шест часа и половина след изстрелването.

Екипажът на " Шънчжоу-18 " ще остане в орбита в продължение на шест месеца, провеждайки опити в региона на гравитацията, физиката и естествените науки. По проект тримата тайконавти би трябвало да се върнат на Земята през октомври. Сегашният екипаж ще се завърне на 30 април.

Орбиталната станция " Тянгун " ( " Небесен замък " ) е емблематичният план на китайската галактическа стратегия, в границите на която бяха осъществени и кацания на роботизирани роувъри на Марс и Луната. Китай е и третата страна след някогашния Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, съумяла да изведе хора в орбита със лични запаси.

Екипажът на китайската галактическа станция се състои от ротационни екипи от по трима тайконавти.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР