Киселинният баланс е много важен за организма. Винаги е добре

...
Киселинният баланс е много важен за организма. Винаги е добре
Коментари Харесай

Алкални храни за здраве през зимата

Киселинният баланс е доста значим за организма. Винаги е добре средата да е леко по-алкална и алкалните молекули да доминират. Ако не се получава и средата ни е прекомерно киселинна, тялото стартира да си набира тези минерали от мускулите, костите, сухожилията и несъмнено - страда черния дроб. Това дълготрайно консумиране на минералите от организма води до ацидоза - нараснала киселинност на телесните течности (когато Ph в кръвта е под 7,35)

Симптомите за киселинност на организма са относително елементарно разпознаваеми - отслабен имунитет, мускулни схващания, болки в ставите и мускулите, бърза отмалялост, бодърствуване, прибързано клетъчно стареене, затлъстяване, диабет, както и надалеч по-сериозни и даже нелечими болести.

За да поддържаме организма си в положително здраве, имаме потребност от задоволително алкални храни. През зимата е изключително значимо, с цел да сме здрави и неподатливи на вирусни инфекции. Точно в този момент, обаче е времето на месото, сладките неща и лимитираното съществуване на зеленчуци- все обстоятелства, които ни „ хвърлят ” право в „ обятията ” на киселинните храни. Затова, дано разберем кои са алкалните храни, за които не трябва да забравяме през този толкоз рисков за здравето ни сезон.

Алкализиращите зеленчуци

,, (наричан листно зеле или „ новото говеждо месо ”) държат шампионата измежду високо алкалните зеленчуци. Доверете се още на и. Не са сложни за намиране и през студените месеци, по тази причина не ги подминавайте. А другояче краставиците също спадат към тази група- и даже през зимата да не ги консумираме изключително постоянно, дано не ги забравяме през останалите сезони.

Сред кореноплодните също има алкални „ спечелили ”- аленото цвекло, морковите и хрянът - съвършените зимни имуностимулатори. Напролет пък не забравяйте за алените и белите репички.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР