Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова не се явиха

...
Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова не се явиха
Коментари Харесай

Петков, Василев и Бориславова не се явиха на изслушването в комисията за „Джемкорп“

Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова не се явиха на чуването във Временната комисия за „ Джемкорп “. Петков и Василев в началото са удостоверили, че ще участват, само че по този начин и не се появиха. Депутатът от „ Продължаваме промяната “ Иво Атанасов изясни, че съпредседателите на партията отсъстват поради парламентарния надзор, който тече по време на съвещанието на комисията. За Лена Бориславова стана ясно, че не е изпращала удостоверение за наличие.

От Народното събрание Кирил Петков акцентира, че въпросът е затворен с отдръпването на меморандума, който е бил необвързващ.

Комисията съумя да изслуша някогашния енергиен министър Александър Николов, сегашния длъжностен - Росен Христов, и министъра на защитата Димитър Стоянов. Николов изясни, че меморандумът е неангажиращ за България и има единствено евентуални капиталови планове. По думите му клаузите за арбитраж са само евентуална отбрана за България. Росен Христов обаче разяснява, че необвързващ документ няма. Той акцентира, че юридическият отдел на Министерството на енергетиката не е бил послушан, че страната няма право да подписва меморандум с частна компания. Христов изясни, че все още договорът е преустановен едностранно и макар че компанията е декларирала, че няма да има никакви искания, към момента не е подписала прекратяването, а изчаква приключването на периодите.

Димитър Стоянов изясни от качеството си на тогавашен консултант на президента, че са желали само мнение от енергийното министерство за меморандума, само че такова по този начин и не са получили.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР