Киноата отдавна е навлязла в нашата кухня. Носи ѝ се

...
Киноата отдавна е навлязла в нашата кухня. Носи ѝ се
Коментари Харесай

Скритите рискове от употребата на киноа: Разкритията на здравните експерти

Киноата от дълго време е навлязла в нашата кухня. Носи ѝ се известност на здравословна храна с ред хранителни изгоди за организма. Трима експерти по хранене споделят своето мнение. Доколко е потребна киноата и може ли несъразмерната ѝ приложимост да навреди на организма, прочетете в идващите редове: 

Експертно мнение от Марчели Ф. Чагас  - бакалавър по хранене

Въпреки че е здравословна храна и би трябвало да я включим в диетата си, несъразмерната ѝ консумация може да навреди. Може да аргументи стомашно-чревни промени и да понижи усвояването на някои хранителни субстанции. Поради типа на зърното то може да бъде мъчно смилаемо. Освен това непотребните фибри могат да причинят газове, отичане на корема и болки в стомаха.

Експертно мнение от Розан М. Силва - магистър по здравни науки, бакалавър по хранене

Поради типа на зърното то може да бъде мъчно смилаемо. Също по този начин прекомерно многото фибри, които съдържа може да причинят метеоризъм, отичане на корема и болки в стомаха. Някои изследвания споделят, че е допустимо да съдържа анти-хранителни субстанции, като фитинова киселина, което може да понижи усвояването на значими хранителни субстанции като калций, желязо и цинк.

Експертно мнение от Летисия Соареш  - следдипломна степен по публично и фамилно здраве/бакалавърска степен по хранене и диететика

Киноата е безвредна, когато се употребява в умерени количества като храна. Когато се яде в огромни количества обаче, това може да аргументи някои храносмилателни разстройства. Тъй като киноата е с високо наличие на фибри и сапонини, при нараснала консумация може да аргументи газове, отичане на корема и болки в стомаха. Киноата също е източник на антинутриенти, като фитинова киселина, която може да понижи усвояването на значими хранителни субстанции като калций, желязо и цинк.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР