Киев. Първата отбранителна линия на руснаците в района на Херсон

...
Киев. Първата отбранителна линия на руснаците в района на Херсон
Коментари Харесай

УНИАН: Украйна е пробила първата линия на отбраната на руските сили в Херсон

Киев. Първата отбранителна линия на руснаците в региона на Херсон е пробита. Това заяви във Facebook съветникът на ръководителя на Херсонската регионална военна администрация на Украйна Сергей Хлан, представен от УНИАН .

Той означи, че „ географията на унищожаването на рашистите се уголемява “.

В същото време Хлан уточни, че през последните часове въоръжените сили на Украйна на нанесли тежки артилерийски удари в Херсон, Антоновка, Олешки, Нова Каховка, Любимовка, Берислав.

В Telegram ръководителят на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким във връзка частичното оттегляне на съветските сили в региона на Херсон се пошегува, че е бил осведомен за „ внезапно нарастване на търсенето на надуваеми лодки и салове на десния бряг на Днепър “, намеквайки за бомбардирани мостове и че нашествениците ще би трябвало да избягат на такива лодки.

По-рано в понеделник, украинското Оперативно командване „ Юг “ заяви, че съветски контингент се е изтеглил от позициите си в региона на Херсон.

„ Каховската формация войски оповестява, че 109-и полк на така наречен „ ДНР “ се е изтеглил от позициите си в Херсонска област, а подкрепящите ги съветски десантчици са избягали от бойното поле “, се споделя в известието.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР