Като се говори учтиво и подготвено за правителство с втория

...
Като се говори учтиво и подготвено за правителство с втория
Коментари Харесай

Анализатор на БОЕЦ с мечти за реформатори: Цялата протестна енергия е изчерпана

„ Като се приказва учтиво и квалифицирано за държавно управление с втория мандат, като че ли става въпрос за договорка “. Това изясни пред БНР Весислава Танчева, политически анализатор от гражданско съдружие БОЕЦ

" Вие ще си получите държавното управление с поддръжката на ГЕРБ, а групата на ГЕРБ ще има опция да ръководи Народното събрание. Паритет. Но всеки, който си фантазира, че може да раздели властта на " Вие имате държавно управление, а ние парламент ", надълбоко се лъже ".

Танчева изясни, че на днешната среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е видяла спечелили, които не наподобяват като такива.  

„ Много прехапани устни и стиснати зъби. Ако тази двойна несъответственост докара до резултат, който някой да назова държавно управление, то ще е извънредно нестабилно и с незнаен период на валидност “, предвижда Танчева.

„ Това значи, че или ще отидем още един път на избори, или ще има някаква друга форма на ерзац ръководство ".

Цялата протестна сила от 2020 година е изчерпана, съобщи тя.  

" Беше разпиляна по ерзац протестни партии като Има Такъв Народ и значително „ Възраждане “. Няма я тази сила, която би могла да докара до сформиране на реформаторско държавно управление ".

Мантрата, че изборите възпроизвеждат едно и също устройва тези, които имат интерес да вкарват България в непрекъснати исблъсъци и да задържат развиването й, счита анализаторът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР