Като деца, всеки от нас е похапвал компоти, конфитюри и

...
Като деца, всеки от нас е похапвал компоти, конфитюри и
Коментари Харесай

Полезни ли са компотите

Като деца, всеки от нас е похапвал компоти, конфитюри и всевъзможни други сладости, които майките и бабите ни консервираха за зимните месеци.

Днес доста по-малко семейства се запасяват с обичаните компоти. Те обаче не престават да бъдат все толкоз вкусни и апетитни. Дали са нездравословни или потребни, следва да разберете.

Напоследък хората се стремят да купуват главно артикули, върху които има етикет „ био “. Смятаме, че щом продуктът е отгледан по природосъобразен метод, то значи е първокласен. В това обаче няма по какъв начин сме сигурни.

Относно това дали компотите са нездравословни, тъй като от тях се пълнее, то следва да отговорим, че от всяка храна човек може да качи килограми, в случай че прекалява с количествата. Същото това важи и за самите компоти.

Разбира се, че пресните плодове са доста по-полезни, в сравнение с консервираните. През зимата обаче няма по какъв начин да намерим потребни ягоди, череши, праскови, кайсии и всевъзможни други плодове, които не са в сезон. Затова консервираните си остават добър вид.

Ако се чудите дали да дадете на детето си сок от кутия или сиропа от компот, то спрете се на втория вид. Все отново в него има захари, само че пък липсват всевъзможни други консерванти и подобрители, които производителят е привикнал да включва при изработката на сокове.

В случай, че ви тормози сладостта на сиропа от компот, постоянно можете да го разредите с вода и с това да решите казуса си. Плодовете също могат да се разбият и да се получи апетитен нектар, като от едно време.

Да, след термична обработка плодовете не съумяват да запазят огромна част от потребните си витамини и минерали, само че пък сигурно няма да навредят както на вас, по този начин и на най-малките членове в фамилията ви.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР