Карла Бруни, съпругата на бившия френски президент Никола Саркози, дава

...
Карла Бруни, съпругата на бившия френски президент Никола Саркози, дава
Коментари Харесай

Разпитват Карла Бруни по разследване за финансиране от Либия за предизборна кампания на Саркози

Карла Бруни, брачната половинка на някогашния френски президент Никола Саркози, дава през днешния ден показания по следствие за финансиране от Либия на предизборната акция на Саркози за президентските избори през 2007 година, съобщи Франс прес, като се базира на източник от правосъдната власт.

 

Разследването търси отговори за смяната в показанията на френско-ливанския медиатор Зияд Такиеддин, който в началото беше главният очевидец, твърдящ, че Саркози е получил финансиране от режима на починалия либийски деспот Муамар Кадафи, а по-късно сподели, че Саркози не е получавал такова финансиране.

 

Разследващите подозират, че няколко доближени до Никола Саркози са оказали напън върху Такиеддин, с цел да промени той показанията си. На Саркози бе повдигнато обвиняване в оказване на напън върху очевидец при започване на октомври.

 

Карла Бруни бе изслушана като очевидец през юни предходната година, само че към този момент попада като обвинена поради информация, почерпена от нейна преписка с френската " кралица на папараците " Мими Маршан, за която се подозира, че е взела участие в оказването на напън върху Такиеддин и на която е повдигнато обвиняване по тези съмнения.

 

Според източник, осведомен със случая, съдията, който управлява следствието желае да откри дали Карла Бруни е желала да скрие нещо, когато е изтрила цялата си преписка с Мими Маршан на 5 юни 2021 година - денят, в който на Маршан е повдигнато обвиняване.

 

Предполага се, че Бруни има минимално присъединяване в тази ситуация с оказването на напън върху очевидец. В следствието попадат общо 11 души.

Основният развой против Саркози за нелегално финансиране на предизборна акция ще продължи при започване на идната година.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР