Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще направи първата си визита

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще направи първата си визита
Коментари Харесай

Меркел с първа визита у нас, идва на посещение в края на седмицата

Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще направи първата си аудиенция в България, откогато е канцлер. Тя идва на работно посещаване у нас в събота, 20 януари. Меркел идва по покана на министър-председателя Бойко Борисов, оповестиха от пресслужбата на министерски съвет.

При срещата си двамата ще обсъдят целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и настоящи политически тематики.

По-рано през днешния ден Борисов показа пред Европейския парламент в Страсбург целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Те са четири: бъдещето на Европа и младежите, европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани, сигурна и постоянна Европа и цифровата стопанска система и уменията нужни за бъдещето. България съумя в границите на година да направи по този начин, че миграционният напън да е нула, съобщи още в речта си пред Европарламента българският министъ-председатела. " Показахме на българо-турската граница по какъв начин може да се оправим с бежанците. По тематиката „ Турция “ смятам, че съглашението би трябвало да се подпише и да продължи да работи. Относно Западните Балкани имаме няколко разновидността по тематиката. Ясно знаем, че в мандата на тази Европейска комисия няма да има нови – страни членки на Европейски Съюз, само че ние би трябвало да кажем на страните какви очаквания могат да хранят. За Европа сега най-подходящият лозунг е „ Съединението прави силата. “, по тази причина ние го предложихме. ", сподели още Борисов пред евродепутатите
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР