Камарата на представителите в Конгреса на САЩ притисна ръководството на

...
Камарата на представителите в Конгреса на САЩ притисна ръководството на
Коментари Харесай

ТикТок има 270 дни да си смени собственика в САЩ, иначе го забраняват

Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати притисна управлението на китайската обществена мрежа “ТикТок ” да се отдели от компанията си майка - ByteDance, и в по-широк смисъл от Китай с втори признат законопроект. В противоположен случай US управляващите ще забранят приложението в страната, заяви Си Ен Ен.

 

С този ход Камарата на представителите сложи ултиматум на “ТикТок ”, като обвърза гласуването на законопреокта с утвърдените пакети помощи за Украйна, Израел и Тайван. Изненадващият ход доста усилва възможностите законът да бъде гласуван бързо и да получи финално утвърждение от президента Джо Байдън, защото помощите за Украйна бяха дълго бавени. А президентският кабинет прави всичко допустимо те да бъдат бързо отпуснати.

 

Сенатът има право да отдели двата закона, само че това би трябвало да бъде в допълнение гласувано, което още повече ще забави процеса. Затова сюжетът е малко евентуален.

 

Когато законът е финално утвърден от Сената и президента, ще стартира да тече 270-дневен интервал, в който компанията би трябвало да откри покупател за американския си клон. Срокът може да бъде продължен с 90 дни, до момента в който се подписа договорка. След финалното утвърждение “ТикТок ” ще би трябвало да смени притежателя си в границите на най-много 1 година Неспазването на изискването може да докара до възбрана за изтегляне на приложението от магазините в Съединени американски щати и от “интернет хостинг услугите ”, които го поддържат.

 

Американските управляващи упрекват платформата, че разрешава на Пекин да шпионира и манипулира 170 млн. US консуматори. Много други страни към този момент взеха ограничения да забранят приложението най-малко за държавни чиновници. Някои от тях са Индия, Австралия, Канада, Англия, Нова Зеландия и други

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР