Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри пълното финансиране

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри пълното финансиране
Коментари Харесай

NASA ще достави проби от Марс, но ще се оттегли от Европейската марсианска програма

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди цялостното финансиране на задачата Mars Sample Return Mission (MSR), в границите на която NASA ще достави на Земята мостри от марсиански скали, оповестява N+1.

Това ще бъде първият опит за доставка на марсиански проби на Земята. NASA не желае да загуби шампионата в тази конкуренция, само че след Американската организация Китай към този момент се е насочил към Марс с неговия план " Тянвен-3 ". И кой от тях ще успее по-рано, няма да може да се отговори еднопосочно.

Но във финансирането на задачата MSR от страната има измама: NASA би трябвало да излезе от Европейската марсианска стратегия " ЕкзоМарс-2022 ", която се осъществя и сега. Камарата на представителите не е отделила нито цент за това.

При това NASA не излиза от европейския план изцяло, най-малкото, тъй като в дадения миг марсианският роувър на NASA Perseverance се занимава със събирането и пакетирането на два комплекта мостри в епруветки в кратера Езеро, по-късно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР