Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ все още не

...
Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ все още не
Коментари Харесай

Пълна каша около събарянето на Бетонния мост в Пловдив

Камарата на инженерите в капиталовото планиране /КИИП/ към момента не е подготвена със мнението за реконструкцията на Бетонния мост. Очаква се документът с всички нужни рекомендации да бъде направен до края на годината.
Само след позитивно мнение от специалистите ще се пристъпи към издаване на позволение за градеж. Преди това обаче от държавната НКЖИ ще би трябвало да показват в общината план за реорганизация на целия мост, а освен в сектора над жп линиите.
Тъй като в първичния план за рационализация на централна гара се планува изцяло унищожаване на Бетонния мост, градската администрация желае показване и на анекс за реорганизация на оборудването към контракта сред НКЖИ и „ Трейс груп “. Настоява и за гаранции, че затварянето ще продължи най-много 6 месеца.
НКЖИ ще финансира построяването на моста над жп линиите и рампата към бул. „ Македония “. За община Пловдив остават методите откъм бул. „ Христо Ботев “.
Конкретните задължения на двете страни ще бъдат завършени писмено, с контракт. След това ще се внесе предложение в Общинския съвет да го утвърди и да гласоподава издаването на строително позволение. Чак по-късно ще може да се пристъпи към действителни строителни действия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР