Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса

...
Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса
Коментари Харесай

Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден

Към средата на май кметът ще провежда среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции

По предварителни данни чакаме растеж с 10-15 % за проведените туристи. Това сподели пред Флагман.бг кметът на Созопол Тихомир Янакиев по време на днешната сесия на Общинския съвет. 

Голяма част от туристическите обекти в Созопол ще отворят порти още преди Великден, защото има доста резервации за празниците. При другите обаче стои казусът с фрагментите и това е единствената причина да  посрещнат туристи на по-късен стадий, добави кметът. Според него за решаването му е нужна сериозна държавна политика, нетърпяща отсрочване. 

„ Това, което зависи от нас, ние ще го създадем. В момента плановете вървят. Тези, които сме стартирали, ще приключат до началото на сезона. По други чакаме финансиране и ще ги стартираме наесен “, изясни още Янакиев. 

В средата на месец май той ще провежда среща с бизнеса, с цел да може да обсъдят всички проблеми преди летния сезон. Ще бъдат поканени както целия туристически отрасъл, по този начин и институции, ангажирани с безвредното протичане на сезона. 

Созопол чака туристи както от България, по този начин от чужбина. Има поръчки за посетители от скандинавските страни, Полша, Чехия, Германия, Англия. 

„ Правим рекламни акции и разнообразни начинания, всичко, което би трябвало, с цел да бъдем на равнище и Созопол да е във фокус. Тук въпросът е туристическият отрасъл също да показа първокласен артикул на конкуретна цена, с цел да може хората да избират нашия град. Апелът ми е и към българите – заповядайте при нас на отмора, за ваучър, предлагаме благоприятни условия за всички туристи “, сподели Янакиев. 

На днешната сесия съветниците дадоха опция да бъде подложен монумент на светите братя Кирил и Методий, който ще бъде ситуиран в двора на едноименното учебно заведение. Великденските базари в Созопол тази година ще бъдат за събиране на средства за създаване на монумента. Кметът на село Равадиново Иван Пазвантов също се причисли към идеята. В селото в неделя ще бъде проведен базар, който също ще събира средства за паметника. 

Какви са проблемите пред сектора тази година, концепциите на администрацията за решаването им, кои са плановете, които ще започват преди сезона, а и след него – очаквайте в изявление с кмета Тихомир Янакиев. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР