Към 22 часа на 21 октомври служители на Регионална дирекция

...
Към 22 часа на 21 октомври служители на Регионална дирекция
Коментари Харесай

Гранични полицаи от Драгоман задържаха каналджия с мигранти


Към 22 часа на 21 октомври чиновници на Регионална дирекция " Гранична полиция " - Драгоман виждат на третокласен път в местността " Провалъц " лек автомобил, движещ се към границата. В резултат на подхванатите тактически дейности колата е спряна. Като пасажери в нея граничните служители на реда откриват 7 непознати жители - 6-ма сирийци и суданец.

Сирийците са със статут на бежанци в България.

Установена е самоличността на лидера, превозвал чужденците към границата - 33-годишен гражданин на Монтана, без удостоверение за ръководство на МПС. При последвалите процесуални дейности в раницата на единия от сирийците, пътувал на седалката до водача, граничните служители на реда откриват 9-милимитров револвер с пълнител и патрон в цевта.

Водачът и мигрантите са арестувани, оръжието и автомобилът са конфискувани.

С разпореждане на Районната прокуратура водачът е преведен в следствения арест. Той е притеглен в качеството на обвинен за каналджийство. Работата по случая продължава.

Снимка: МВР

Със заповед на шефа на  " Гранична полиция " главен комисар Антон Златанов граничните служители на реда, взели участие в задържането на групата, ще бъдат наградени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР