Към 22.00 ч. на 21 октомври служители на Регионална дирекция

...
Към 22.00 ч. на 21 октомври служители на Регионална дирекция
Коментари Харесай

Задържаха каналджия без книжка, превозващ мигранти край Драгоман

Към 22.00 ч. на 21 октомври чиновници на Регионална дирекция " Гранична полиция " – Драгоман са открили на третокласен път в местността Провалъц лек автомобил, движещ се към границата.

В резултат на подхванатите тактически дейности колата е спряна. Като пасажери в нея граничните служители на реда са открили 7 мъже, непознати жители – 6 сирийци и суданец. Сирийците са със статут на бежанци в България, предава Българска национална телевизия.

Оказало се, че 33-годишният лидер от Монтана, пренасящ чужденците към границата, няма удостоверение за ръководство на МПС.

В раницата на сириеца, който е бил на седалката до водача, граничните служители на реда са разкрили 9 мм револвер с пълнител и патрон в цевта.

Водачът и мигрантите са арестувани, оръжието и автомобилът са конфискувани.

С разпореждане на районната прокуратура водачът е преведен в следствения арест. Той е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане на РДГП-Драгоман с повдигнати обвинявания за осъществено закононарушение по член 281 от Наказателен кодекс /за каналджийство/. Работата по случая продължава. Със заповед на шефа на " Гранична полиция " основен комисар Златанов граничните служители на реда, взели участие в задържането на групата, ще бъдат наградени.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР