Какво по-хубаво от един домашен крем карамелНеобходими Продукти● прясно мляко

...
Какво по-хубаво от един домашен крем карамелНеобходими Продукти● прясно мляко
Коментари Харесай

Моят домашен крем карамел

Какво по-хубаво от един домакински крем карамел

Необходими Продукти

● прясно мляко - 1 л
● яйца - 7 бр.
● захар - 10 с.л. за млякото и няколко чаени за карамела
● ванилия - 2 бр.

Начин на подготвяне

Ако прясното мляко е домашно, първо, го слагаме в тенджера и го кипваме. Сваляме го от котлона и прибавяме захарта и ванилията и разбъркваме, с цел да се разтвори хубаво всичката захар.

Ако млякото към този момент е авансово кипнато или е купено от магазина, го слагаме в тенджерка или в подобаващ съд и го подгряваме. След това към него прибавяме захарта и ванилията и разбъркваме, до момента в който захарта не се разтвори.

Взимаме яйцата и ги разрушаваме хубаво в купа. Когато млякото е изстинало задоволително и е станало хладко, към него прибавяме, като изсипваме по-малко от яйцата и разбъркваме непрекъснато.

Внимаваме да не се пресече. За тази цел и млякото и яйцата би трябвало да са съвсем с идентична температура и яйцата би трябвало да се прибавят бавно към млякото и да се разбърква непрекъснато.

След като сме се справили с това, взимаме шолите, слагаме по една лъжица и половина или две (това зависи от шолите) захар и слагаме във всяка шола. Слагаме на котлона и изчакваме да се карамелизира захарта. Така вършим с всяка шола. Махаме шолите и ги слагаме напряко в тавата за печене.

Ако не желаете карамела да е прекомерно мрачен и горчив, може да добавите по няколко капчици вода при захарта и по този начин можете да го контролирате по-добре и по ваш усет.

След като всички шоли са подготвени, изсипвате млякото със захарта и ванилията в тях.

Добавяте към един пръст вода в тавата при шолите и слагате домашния крем карамел в авансово загрята фурна.

Пече се на муден огън моят домакински крем карамел.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР