Както има английска закуска, така да има и българска закуска.

...
Както има английска закуска, така да има и българска закуска.
Коментари Харесай

Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българска закуска

Както има британска закуска, по този начин да има и българска закуска. Това обмислят да създадат майстори готвачи и хотелиери. Целта е разпространение на нашата кухня. А що е то българско гурме?

Обърнете внимание какво се предлага в нашите хотели закуска – мляко, плодова салата, мюсли, сушени плодове, йогурт. Все неща, с които гостите от чужбина са привикнали. Никъде обаче няма същинска българска закуска.

" Самата табелка " bulgarian breakfast “ (българска закуска) би разпалила любознанието му да опита. Точно това е моментът, в който ние хващаме туристи и вършим реклама на място в хотелите, тъй като за обяд той може да отиде на италиански ресторант, за вечеря може да отиде във френския, само че за закуска той е тук в нашия хотел и това е моментът, в който ние може да промотираме нашата кулинария “, споделя рекламистът Георги Дучев пред bTV. 

Българската закуска може да бъде баница, кисело мляко, сирене. Храни, които готвачите са открили, че чужденците търсят и пробват.

" Може би чумлек – това е ядене от пиринския край, което се подготвя от време на време с телешко или със свинско, със зеленчуци, с картофки “, споделя занаятчия готвачът Мариян Мирков. 

Идеята е още това лято по хотелите в морето да стартира да се предлага българска закуска, която да ускори интереса към нашата кухня.

За празниците Мариян Мирков е приготвил кюфтенца, които в действителност са дроб сърма, обгърната в покривало. Част от менюто е и по този начин нареченото деконструирано агнешко – печено месо, при което бульонът е сведен и е завършено като руло – същинско българско гурме.

Майстори в кулинарията се събират след празниците на конгрес, с цел да обсъдят концепцията по какъв начин българската кухня да бъде по-добре показана на задграничните туристи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР