Както Агенция Стандарт вече ви информира Корнелия Нинова стана санитар-доброволец

...
Както Агенция Стандарт вече ви информира Корнелия Нинова стана санитар-доброволец
Коментари Харесай

Снимаха Нинова на работа като COVID санитар

Както Агенция Стандарт към този момент ви осведоми Корнелия Нинова стана санитар-доброволец в Коронавирус отделението на болница " Св. Анна " в София. Тази седмица лидерката на Българска социалистическа партия е утринна промяна и се концентрира върху дезинфекцията на отделението.

" Другата седмица може и да съм втора промяна. Има и нощни наряди ", споделя тя, представена от " Сега ".

По думите й отделението е цялостно с пациенти - едни се изписват, само че на тяхно място незабавно биват признати други.

" В момента, в който се изписват хора, влизат други. Има добра организация на работата. Самата аз правя санитарни действия, защото нямам здравно обучение ", продължава Нинова, която преди няколко седмици също се болести с COVID-19 и в началото бе лекувана във ВМА. По-късно бе изписана, а известно време се долекува и у дома.

" Мие се, дезинфекцира се - коридори, стаи. Носи се храна, изнасят се чувалите с токсичния боклук. Обличат се, събличат се пациенти, сменя се болнично долни дрехи ", изясни какво прави на новата си работа Нинова. Тя ходела до склада за медикаменти, качвала ги до отделението с количка и прочие

" Различно е, би трябвало да се види, преживее, с цел да се разбере ", счита тя.

Нинова споделя, че не е желала да се схваща къде е станала доброволец, само че все пак информацията е изляза, защото макар защитния костюм и маски, пациентите в Окръжна болница са я разпознали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР