Как да се отървем от излишната вода в тялото си?

...
Как да се отървем от излишната вода в тялото си?
Коментари Харесай

Как да се отървем от излишната вода в тялото си?


Как да се отървем от непотребната вода в тялото си? Човешкото тяло се състои от 60% вода, което витално значимо за действието на всички органични системи. Въпреки това, остатъкът на течности в организма може да докара до отичане, целулит, ненужно тегло и други неприятни последици.

Ето няколко елементарни, само че ефикасни метода:
Физическа интензивност
Този способ ви разрешава бързо да възстановява водния баланс. Всяка физическа интензивност води до нараснало изпотяване и загуба на течност. Един час подготовка ви разрешава да загубите до 0.5-2 литра вода. Освен това, част от течността се транспортира до мускулите, което им разрешава да усилват размера си.
По-малко стрес
Дългосрочният стрес усилва производството на хормона кортизол и антидиуретичният хормон (ADH), които способстват за задържането на телесните течности.
По-качествен сън
Сънят е не по-малко значим за организма от упражненията и диетата, защото визира симпатиковите бъбречни нерви, виновни за водно-солевия баланс. Ето за какво, не подценявайте съня: би трябвало да спите 7-9 часа дневно.
Приемане на електролити
Минералите като магнезий и калций играят значима роля в организма, в това число водния баланс. Когато те са прекомерно ниски, се задържа течност. Между другото, колкото повече вода пиете, от толкоз повече електролити се нуждае тялото ви.

Въпреки това, като се вземат електролити, вие също би трябвало да увеличите количеството банкет на течност, в противоположен случай ще се получи противоположен резултат.
Ограничете приема на сол
Натрият е електролит, от който тялото получава от сол. Ако равнището му е прекомерно ниско или, в противен случай, високо, тогава ще стартира задържане на течности, изключително в случай че пиете малко вода или избягвате физическо натоварване. Затова следете количеството на одобряваната сол: може да се наложи да я увеличите или намалите.
Хранителни добавки с дестилат от глухарче
Това просто растение се употребява от различна медицина за лекуване на задържане на течности. В предишното тази добавка беше доста известна измежду спортистите и културистите, които би трябвало да понижат количеството вода в тялото за естетически цели или да влязат в вярната категория, написа Zdrave.to.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР