Кадифен вкус и неустоим аромат - това са две основателни

...
Кадифен вкус и неустоим аромат - това са две основателни
Коментари Харесай

Сладкиш Червено кадифе

Кадифен усет и неудържим мирис - това са две основателни аргументи да захвърлите диетата с кеф

Необходими Продукти

● брашно - 1 ч.ч.
● яйца - 3 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● черен шоколад - 100 г
● олио - 1/3 ч.ч.
● ванилия - 2 пакетчета
● бакпулвер - 1 бр.
● какао - 3 с.л.
● пудра захар - ванилова
● алено цвекло - 1 приблизително огромна глава
● ябълки - 2 бр.

Начин на подготвяне

Да, вярно сте прочели... ще използваме алено цвекло... и ще останете възхитени от усета.... За задачата, сваряваме цвеклото, оставяме да изстине и пасираме.

Яйцата и захарта се разрушават на бухнал крем. Шоколадът се разтопява на водна баня, оставя се да се охлади (за да не сварим яйцата) и се прибавя на тънка струйка при непрекъснато бъркане към яйчената примес. Прибавяме олиото и пасираното цвекло.

Брашното се пресява с бакпулвера, прибавят се ванилията и какаото. Добавяме към яйчената примес и деликатно разбъркваме. Избираме тавичка с диаметър 24-26 см и падащ ръб, застиламе с хартия за печене, авансово намазнена. Изсипваме сместа и заглаждаме.

Ябълките обелваме, почистваме от семките с оня апарат за търбушене на пипер и режем на кръгове с дебелина към 0. 5 см. Подреждаме върху сместа, като леко притискаме, тъй че леко да потънат и малко от сместа да излезе от вътрешното кръгче.

* Ако нямате на разположение ябълки, можете да пропуснете или да ползвате круши, да вземем за пример, би станало забавно, в случай че ги подредите като ветрило.

Слагаме сладкиша да се пече в авансово загрята фурна на 170 градуса за към 30 мин. След като е подготвен, поръсваме с пудра захар.....и нетърпеливо чакаме да изстине, с цел да си отрежем едно тъъънко късче и да се уверим, че това непривично за сладкиш алено цвекло, в действителност не се усеща, а усетът е толкоз кадифен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР