Кадър: Нова твАвиодиспечер, който загина при труса в Индонезия, за

...
Кадър: Нова твАвиодиспечер, който загина при труса в Индонезия, за
Коментари Харесай

Саможертва: Авиодиспечер загинал, за да спаси 150 души в самолет при труса в Индонезия

Кадър: Нова тв

Авиодиспечер, който почина при труса в Индонезия, с цел да обезпечи излитането на цялостен с хора аероплан, беше разгласен за воин.

21-годишният Антониус Агунг бил на промяна на летището в Палу, когато земята се раздрусала със мощ 7.5 по Рихтер. 4-етажната контролна кула също е на път да се срути. На пистата позволение за политане обаче чака аероплан със 150 души на борда, оповестява Нова тв.

„ Последните му думи бяха: „ Батик 6231, писта 33, имате позволение за политане ”. Каза го доста умерено, само че единствено няколко секунди по-късно усетих, че земята се тресе ”, споделя водачът на машината Рикосета Мафела. 

``
реклама

Самолетът излетява, а диспечерът Агунг се пробва да излезе от рушащата се кула. Изходът му към този момент е блокиран от парчета и той взема решение да скочи на по-долното равнище. Издъхва, до момента в който чака здравна помощ.

Властите в Индонезия оповестиха, че посмъртно покачват с два ранга 21-годишният авиодиспечер. А водачът Мафела назовава Агунг собствен „ ангел избавител ”.

Във вторник диспечерът, избавил със гибелта си 150 човешки живота, беше заровен като воин.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР