Кадър: БТВОмбудсманът Мая Манолова обясни току що в ефира защо

...
Кадър: БТВОмбудсманът Мая Манолова обясни току що в ефира защо
Коментари Харесай

Омбудсманът за Закона за лична помощ: Излиза, че ви дават кола, но в тази кола няма да има бензин

Кадър: БТВ

Омбудсманът Мая Манолова изясни одеве в ефира за какво е вдигнала скандал в Народното събрание против неприемането на Закона за персонална помощ и какви ограничения е взела, с цел да влезе той в действие. Тя е уверена, че той ще стартира да действа от другата седмица.

Ето какво съобщи Манолова в „ Лице в лице ” по БТВ:

„ През нощта са решили да трансформират текстове от Закона за персонална помощ, защото съгласно специалисти от финансовото министерство трябвало да има гаранция, че няма да се похарчат стотинки повече от плануваните 72 млн.лв. Тази година за персонални асистенти обаче се харчат 80 млн., тъй че тази сума е по-ниска. Това не беше почтено и заслужено по отношение на майките.

Излиза, че ви споделят: Вие желаете закона, ето ви закона, само че той няма да работи. От 1 септември, като виждате, че няма персонални асистенти, се оправяйте. Казано по различен метод: ето ви кола, само че в тази кола няма да има бензин.

Вчера аз разговарях с всички страни - с майките, обществения министър, с премиера, и се наложи по време на визитата ми в Хасково да напиша проблематичните текстове и какво в тях би трябвало да се промени, и да ги изпратя на всички страни, с цел да бъдат поправени грешките и Законът да стартира да работи.

Днес в 18 часа ще има среща с Хасан Адемов, на която ще се обсъдят новите текстове, на следващия ден те ще бъдат прегледани от обществената комисия и след това гласувани. Очаквам другата седмица Законът за персоналната помощ да стартира да работи. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР