Кадър: БНТПриближават изборите и ще следват още много седмици на

...
Кадър: БНТПриближават изборите и ще следват още много седмици на
Коментари Харесай

Мира Баджева: Оставката на Банов е единственият ход за управляващите

Кадър: Българска национална телевизия

Приближават изборите и ще следват още доста седмици на кавги. Изостря се конфликтът сред ръководещи и съпротива, наострят се оръжията, сабите и ще следват доста кавги. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия журналистът Мира Баджева по повод скандала " Ало, Банов съм ".

Най-важното в тази ситуация е, че виждаме по какъв начин един някогашен зам.-министър подрежда на подчинените си да подменят действителността, да подправят документи, което е нелегално. Този зам.-министър би трябвало да си понесе отговорността. Трябва да научим политиците, че не може да не престават да се случват такива неща и да карат влака, съобщи Баджева.

Рано или късно ще се стигне до неговата оставка, изключително в подтекста на приближаващите избори. Това тежи, ще им се отрази неприятно на имиджа. Оставката на Банов е единственият ход за тях. В ГЕРБ виждаме нещо, което го имаше и при случая с Делян Добрев – алтернативата дават ли своите скъпи фрагменти или не ги дават, уточни журналистът.

По думите на Баджева с държанието си министър председателят Борисов демонстрира, че 10-те години ръководство от ден на ден му тежат. Той към този момент се дистанцира, към момента не е коментирал случая с Боил Банов, както беше и при случая с Валери Симеонов. Показва, че не му се играе този мач. Той може би към този момент е изгубил илюзии, че някои неща могат да бъдат изменени, разяснява тя.

Едва ли обаче на ръководещите им се желае президентът Радев да направи нов длъжностен кабинет. Затова ГЕРБ ще желаят да изкарат до дъно мандата и ще си тръгнат, единствено в случай че бъдат свалени от власт, сподели още Елена Йончева.

Това, което направи Елена Йончева, направи политическия живот по-интересен. Разкритието ѝ обаче не е съответстващо на упованията, сподели основният редактор на " 24 часа " Борислав Зюмбюлев.

Подаването на оставка ще бъде признание на виновност и съгласно мен Банов няма да си подаде оставката. В случая има неща, които не са безспорни, има хора със наранени ползи и това ще бъде употребявано от ръководещите, с цел да отвърнат на офанзивата, съобщи още Зюмбюлев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР