Кабинетът на губернатора на Калифорния отправи остри критики срещу реакцията

...
Кабинетът на губернатора на Калифорния отправи остри критики срещу реакцията
Коментари Харесай

Пропалестинските протести на студенти в САЩ доведоха до арести и напрежение в редица университети 

Кабинетът на губернатора на Калифорния насочи остри рецензии против реакцията на полицията към упражненото принуждение в кампуса на Калифорнийския университет, предава Би Би Си. В сряда маскирана произраелска група е нападнала студентски лагер на пропалестински студенти, след което в кампуса са извикани служители на реда.


Критики към полицията за мудна реакция против насилието
Говорителят на губернатора съобщи, че „ лимитираната и закъсняла “ интервенция на полицията е „ неприемлива “. В сряда стотици полицейски чиновници бяха в кампуса и към него. Напрежението започнамалко преди среднощ във вторник.

„ Органите на реда просто стояха на ръба на моравата и отказваха да се помръднат, до момента в който ние крещяхме за помощ “, се споделя в изказване на UC Divest at LA, група, участваща в лагера. Според разнообразни източници ранени са 15 души, а един е признат в болница.

Самият губернатор Нюсъм осъди насилието в обява в профила си в X(бившият Twitter).

„ Законът е явен “, сподели той. „ Правото на независимост на словото не се разгръща върху подстрекаването към принуждение, вандализъм или безвластие “.

Най-много задържани има в Колумбийския университет - към 300 са били арестувани при полицейски акции в кампуса, оповестиха управляващите.

Стотици пропалестински протестиращи се събраха пред дома на ректора на университета Йейл, което наложи намесата на полицията.



Демонстрантите приканват за завършек на войната в Газа и разграничение на университетите от компании, които поддържат Израел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР