К акво е улично изкуство или стрийтарт? Може би в

...
К акво е улично изкуство или стрийтарт? Може би в
Коментари Харесай

“От вандализъм до изкуство“ - графити и стрийтарт в София

К акво е улично изкуство или стрийтарт? Може би в съзнанието на всеки един от вас изплува съответен образец на ексцентрични картини или изображения по стените на здания и междублокови пространства. И ненапълно ще бъде прав, тъй като стрийтарт е изкуство, което се осъществя и развива на открити публични места.

Уличното изкуство е тип демонстрация, която носи своите позитивни черти, макар че на доста места по света към момента се дефинира като вандализъм. Но в действителност има невероятни художници, които знаят по какъв начин да съживят и трансфорат празните стени и пространства в същински шедьоври. От една страна те са новаторски и огромни, от друга - елементарно и налично подстрекават хората към гражданска интензивност, обществен разговор и себеизразяване.

“От вандализъм до изкуство” е галерия, която наблюдава еволюцията на български и холандски графити актьори от улицата до галериите. Тя ще бъде открита на 1 септември от 19 ч. в столичната изложба Doza.

Екипът на Sofia Graffiti Tour споделя повече за изложбата и уличното изкуство в изявление на за и “”





“Уличното изкуство от дълго време е в галерийните зали. С изложбата вкарваме не графитите, а артистите в галерията. В всекидневието си, те са на открито и рисуването върху платно е предизвикателно. Вдъхновението ни е в това да се опиташ да вкараш в рамка творчество, което излиза отвън нея”, споделя създателят на Sofia Graffiti Tour Цветан Бизев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР