Журналистът Тодор Кирков сезира БФС заради неприемливото поведение на Кирил

...
Журналистът Тодор Кирков сезира БФС заради неприемливото поведение на Кирил
Коментари Харесай

Журналист сезира БФС заради жестовете на Десподов след дузпата

Журналистът Тодор Кирков сезира БФС поради неприемливото държание на Кирил Десподов от Лудогорец по време на неделния мач с ЦСКА в Разград, написа webcafe.bg.

Националът матира стража на гостите Густаво Бусато от дузпа за крайното 3:0, а откакто означи гола, капитанът направи жестове зад тила на бразилеца. Санкция обаче не последва за него.

Ето какво написа Кирков до БФС:

" Уважаеми Господа,

С сегашното писмо желая да ви сезирам за неприемлива провокация от страна на футболиста на Лудогорец Кирил Десподов.

По време на дуела на Лудогорец и ЦСКА (13.08), Десподов насочи неприемливи жестове към вратаря на гостите. Изразът на страсти от страна на играча след осъществяване на углавен удар изискваха наказване от съдията, само че такова не последва.

По този мотив изникват голям брой въпроси към БФС и нейните комисии. На какъв принцип се сезира БГ VAR в обстановки в прорез с разпоредбите за феърплей на БФС, УЕФА и ФИФА? Делегатът на БФС отразил ли е в отчета си провокациите на футболиста или още веднъж ще сме очевидци на замитане на случай, касаещ състезател на " хегемона " Лудогорец? Това норма ли е в Ефбет Лига подбудена от спонсорски зависимости?

Надявам се, че БФС ще прегледа случая и ще приложи наказване в сходство с правилниците на БФС, УЕФА и ФИФА, за уронване достолепието на противник и футболна назадничавост.

P.S. До Кирил Десподов, 3-кратен футболист номер 1 на България:

Осъждайки остро жестовете, уронващи спортсменството и достолепието на противник, с сходни реакции, Вие за следващ път поставихте под подозрение моралните си качества като клубен капитан. Срамната постъпка хвърля сянка и като предназначен да представлявате националния тим по футбол на България.

Приемайки за факт нежеланието на притежателя на Лудогорец, в качеството му и на член на ИК на БФС, да глоби сходно държанието, апелирам Ви за персонален образец като се извините обществено за случая пред най-голямата по значителност и триумфи футболна клубна общественост в България. Това най-малко сте го научили от годините, когато бяхте кумир и за децата в ЦСКА. "

Тодор Кирков

Журналист и някогашен член на медийната комисия на БФС ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР