Журито излязоха с присъда в съда на окръг Адамс за

...
Журито излязоха с присъда в съда на окръг Адамс за
Коментари Харесай

Смъртта на Илайджа Макклейн: Съдебните заседатели излязоха с присъда в процеса срещу полицаите Джейсън Розенблат и Ранди Родема

Журито излязоха с присъда в съда на окръг Адамс за двама служители на реда от Аврора, които са на съд за гибелта на Илайджа Макклейн. Смъртта на невъоръжения млад негър мъж преди четири години получи необятна гласност в и отвън Колорадо и докара до широкомащабни митинги и промени в полицейското ръководство на Аврора.

Присъдата беше произнесена към 16:20 часа. Четвъртък и се чака да бъде оповестено от съдията към 30 минути по-късно.

23-годишният умря, откакто първите незабавни лица получиха позвъняване от недоверчив човек, който вървеше по улицата. Те откриха Макклейн на 24 август 2019 година с маска и хранителни артикули, когато дойдоха на Colfax Avenue и Billings Street. Джейсън Розенблат, Ранди Родема и още един служител на реда бяха упрекнати от огромно жури за принудително задържане на Макклейн в насилствена борба, която беше снимана на видео с полицейска камера. Те са изправени пред обвинявания в ликвидиране по немарливост, непредумишлено ликвидиране и нахлуване от втора степен.

с опиата кетамин моменти след взаимоотношението с служителите на реда също са изправени пред обособен развой. След като му е обещано лекарството, Макклейн получава сърдечен арест и е разгласен за мозъчна гибел. Той умря няколко дни по-късно.

В отчет на правосъдния доктор, оповестен през 2021 година, се споделя, че гибелта му е породена от използването на мощния седатив, а правосъдният доктор сподели, че не може да изключи опцията каротидното задържане, в което служителите на реда са сложили Макклейн, да е асъдействало за гибелта му. Задържането е предопределено да ограничи притока на кръв към мозъка.

По време на процеса прокурорите споделиха, че Розенблат и Родема са пренебрегнали виковете на Макклейн, че той не може да диша, до момента в който се бори с тях. Те споделиха, че чиновниците са употребявали несъразмерна мощ и са нарушили политиката на отдела, като не са подхванали стъпки за деескалация на обстановката. Те споделиха, че тези дейности са създали Макклейн медицински по-вероятно да почине от дозата кетамин, която е получил.

Адвокатите на отбраната се пробваха да убедят журито, че виновността за гибелта на Макклейн пада само върху парамедиците и тяхната приложимост на лекарство, което накара Макклейн да загуби схващане. Те споделиха, че офицерите са правили съгласно политиката и образованието на отдела. Те споделиха, че на Макклейн му бяха нужни няколко опита да отговори, когато му споделиха да спре в зона, която беше разказана като висока престъпност.

Видеоклиповете на носената камера, снимани от взаимоотношението с Макклейн, бяха пуснати няколко пъти в правосъдната зала по време на процеса.

„ Спрете тук. Спрете. Спрете “, сподели един от служителите на реда в едно от видеозаписите, на което Макклейн, който се прибираше от разбъркан магазин, отговори, — Имам право да отида там, където отивам. Полицаят отговори: „ Спри. Спри. Имам право да те спра, тъй като си недоверчив. “ След като беше употребявано задържане за врата, Макклейн може да бъде чут да споделя на видеото, че има проблеми с дишането.

Нито един от служителите на реда не зае свидетелската пейка в своя лична отбрана в процеса и отбраната не се обади който и да е от личните му очевидци.

Проучванията за другите първи респонденти са планувани да се проведат в края на седмицата (за Woodyard) и идващия месец (за парамедиците Peter Cichuniec и Jeremy Cooper). < /p>

Адвокати от Главната прокуратура на Колорадо преследват всички случаи. Окръжният прокурор, представляващ окръг Адамс, реши да не преследва служителите на реда в месеците след гибелта на Макклейн, частично тъй като първичният отчет на правосъдния доктор не можа да разпознава точната причина или аргументи за гибелта на Макклейн. През 2021 година беше оповестен ревизиран отчет.

В заключителните изказвания прокурорите твърдяха, че служителите на реда не са спазили голям брой полицейски политики и че Макклейн се е борил да диша преди използването на кетамин. Адвокатите на отбраната на служителите на реда твърдяха, че страната е предоставила малко доказателства, че дейностите на някой от служителите на реда са предизвикали гибелта на Макклейн и че те са следвали образованието си да извикат парамедици незабавно след потреблението на задушаване.

„ Нито един рационален служител на реда не би могъл считам, че това е уместно за някой, който е бил с белезници ", сподели прокурорът Дуейн Лайънс.

" Бихте си помислили, че в случай че си помислят, че тук има някакво наказателно дело против Ранди Родема, че биха могли да получат най-малко едно очевидец онлайн ", сподели един от бранителите му.

Последствията от гибелта на Макклейн

Отчасти заради гибелта на Макклейн, хващанията за врата от чиновници на реда към този момент са неразрешени в Колорадо. Насоките за приложимост на кетамин в изключителни обстановки, когато човек работи по безреден метод, също са лимитирани от Министерството на публичното здраве и околната среда на Колорадо.

След гибелта на Макклейн APD мина през няколко полицейски началници и градът издаде декрет за единодушие, в който се задължават промените на полицията, свързани с потреблението на мощ и расовите пристрастия.

Градът на Аврора реализира съглашение със фамилията на Макклейн две години след гибелта му. Това съглашение за 15 милиона $ позволи федералния иск за цивилен права, който те бяха завели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР