Животновъдът Колин Деверо прекара един месец в болница, след като

...
Животновъдът Колин Деверо прекара един месец в болница, след като
Коментари Харесай

Фермер оцеля след ухапване от крокодил, като го ухапа в отговор

Животновъдът Колин Деверо прекара един месец в болница, откакто е бил ухапан от 3,2-метров соленоводен крокодил в северната територия на Австралия, съобщи Би Би Си. Той споделя, че е захапал клепача на крокодила в битката си да оцелее.

Деверо содели пред английската медия, че тестването му почнало, откакто спрял везеро, до момента в който пътувал, с цел да строи ограда покрай река Финис предишния месец. Той спрял до езерото, откакто забелязал риби да плуват измежду отдръпващите се води.

След като се отдръпнал още веднъж, крокодилът се " захванал " за десния му крайник, раздрусал го като " парцалена кукла " и го завлякъл във водата. Деверо споделя, че първо се опитал да ритне крокодила в ребрата с другия си крайник - преди да захапе влечугото назад.

„ Бях в толкоз неловко състояние... само че по случайност зъбите ми уловиха клепача му. Беше много пълен, като че ли се държеше за кожа, само че аз дръпнах назад клепача му и той се отпусна. Отскочих и с огромни крачки се насочих нагоре към мястото, където беше колата ми. Той ме преследваше известно време, може би четири метра, само че след това спря “.

Деверо споделя, че е употребявал забрадка и някакво въже, с цел да спре кръвотечението в крайници си, преди брат му да го закара на 130 км на север до Кралската болница в Дарвин.

„ Ако крокодилът ме беше ухапал на друго място, щеше да е друго “, споделя той. „ Това значи, че би трябвало да трансформира това, което върша. Твърде дълго се разхождах из тази блатиста страна, поправях огради и живеех живота си, само че това ми отвори очите. “

Според локалното държавно управление крокодилите са в основата на значима промишленост в северната територия и са предпазени от закона. Смята се, че те съставляват голям теоретичен и човешки интерес, както и скъпа туристическа атракция.

Последното смъртоносно нахлуване от крокодил се случи през април тази година на река Кенеди в полуостров Кейп Йорк, Куинсланд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР