Живеещи оттатък река Днепър, където е разположена най-голямата атомна електроцентрала

...
Живеещи оттатък река Днепър, където е разположена най-голямата атомна електроцентрала
Коментари Харесай

Жители на украинския Никопол се страхуват от ядрена катастрофа

Живеещи отвъд река Днепър, където е ситуирана най-голямата атомна електроцентрала в Европа – АЕЦ Запорожие, изпитват боязън при всеки обстрел. Град Никопол е обстрелван всяка нощ. В понеделник петима цивилни бяха ранени, единствено часове откакто международни водачи приканиха за " въздържаност " от офанзиви, с цел да бъде предотвратена нуклеарна злополука.
Градът, който се намира на към 10 км от Запорожката атомна централа, беше обстрелван три пъти през нощта с ракети и минометни снаряди, които улучиха къщи, детска градина, автобусна спирка и магазини. Разрушенията са огромни.

 
Всички ще умрем при положение на нуклеарна злополука – освен ние в Украйна, цялата земя ще загине. Ситуацията е доста сериозна.
Олена Сидорякина, жителка на Никопол 

Никопол е подложен на безмилостни удари от 12 юли. Те са нанесли вреди на към 850 здания и принудиха половината му население да се избавя с бягство.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и водачите на Англия, Франция и Германия приканиха Русия да приключи всевъзможни военни интервенции наоколо до атомната централа в Запорожие.

Поради обстрелите огромна част от личният състав е съкратена, останали са единствено базови чиновници, които поддържат активността на завода.

Русия изиска незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във вторник, с цел да бъде разисквана обстановката към Запорожката атомна електроцентрала.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР