Жителите на Маджарово и общината са принудени да пътуват около

...
Жителите на Маджарово и общината са принудени да пътуват около
Коментари Харесай

Жителите на Маджарово пътуват 100 километра за лекарство

" Жителите на Маджарово и общината са принудени да пътуват към 100 километра до Харманли и назад, с цел да си набират при нужда и най-простото лекарство.

Ако нямат персонален превоз, дистанцията се усилва на 130 километра в двете направления до Хасково ". Това заяви след съвещание на Областната комисия по изработването на аптечна карта на област Хасково секретарят на община Маджарово, която е с население към 2000 души , Татяна Стоянова.

Тя е сложила на съвещанието въпроса, че Маджарово е отдалечена и планинска община и е единствената в района без аптека, въпреки да има право. Стоянова посочи, че популацията в региона е застаряващо, а локалното самоуправление е готово да спомага за решаването на казуса - с обезпечаване на помещение да вземем за пример.

Целта на правенето на Областната аптечна карта е да снима настоящото положение на аптечната мрежа по типове действия и да се разпознава нуждата от разкриването на нови аптеки, както и да се дефинира броят на магистър-фармацевтите в региона за потребностите на реализираната активност, споделиха от пресцентъра на държавната администрация.

В региона са налични 60 обекта за продажба на лекарства, от които 47 реализират активност и въз основа на подписани със Здравна каса контракти, изясни шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Станимира Тананова. Магистър-фармацевтите в аптеките в района са 113, а 90 са помощник-фармацевтите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР