Жителите на Добринище събират подписка срещу идеята обществената минерална баня

...
Жителите на Добринище събират подписка срещу идеята обществената минерална баня
Коментари Харесай

Жителите на Добринище с подписка за минералната баня

Жителите на Добринище събират подписка против концепцията публичната минерална баня в града да премине под административното ръководство на Община Банско.

Тази мярка е част от проекта на кмета Стойчо Баненски да усъвършенства и преструктурира ръководството на общински парцели.

Идеята обаче разтревожи жителите на Добринище, които упорстват банята да остане под ръководство на локалния кмет Иван Сакарев. Той упорства за пролонгация от една година – време, през което ще оздрави финансово обекта.

„ От зората на демокрацията до момента минералната баня е била под управлението на кметството в Добринище. Това, което се цели от Общинския съвет в Банско е обектът да премине под контрола на новосъздадено общинско дружество. Аз желая да запазя структурата на банята, тъй като такова е мнението и на хората в Добринище. Факт е, че минералната баня не е на облага и евентуално това е една от аргументите за плануваното усъвършенстване. Но считам, че за една година ще съумея да направя нужните промени, тъй че обектът да излезе на облага. Ще направя това, което евентуално ще направи и общинското дружество – леко повишение на цената на билетите. Но това би трябвало да бъде съобразено с доста фактори, тъй като банята има и обществени функционалности. Цената би трябвало да бъде такава, че да стабилизира финансово обекта, само че и да не лиши хората от опцията да употребяват това публично богатство “, акцентира в ефира на Радио Благоевград кметът на Добринище.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР