Жителите на британския крайбрежен град Скарбъро, Северен Йоркшър, отпразнуваха Нова

...
Жителите на британския крайбрежен град Скарбъро, Северен Йоркшър, отпразнуваха Нова
Коментари Харесай

Новогодишните фойерверки в Скарбъро бяха отменени заради морж

Жителите на английския крайбрежен град Скарбъро, Северен Йоркшър, отпразнуваха Нова година в компанията на морж, който доплува до локалното пристанище в събота, съобщи ТАСС. 
За да не стресират животното, което си почива след дълго странствуване, локалната администрация реши да не провежда фойерверки за настъпването на 2023 година
" Разочаровани сме, че трябваше да отменим шоуто, само че благосъстоянието на моржовете е по-важно ", сподели ръководителят на градския съвет Стив Сидънс.
Мъжкият морж, тежащ към един звук и наименуван Тор, е видян на брега на Хемпшър в Южна Англия по-рано този месец. За три седмици той съумя да измине минимум 650 км, движейки се на север към родните си арктически води. Според представители на английска организация, профилирана в подпомагането на морски бозайници, положението на моржа не провокира безпокойствие, само че ще са нужни няколко дни, с цел да се възвърне от пътуването.
" Арктически морж на брега на Йоркшър е извънредно рядко събитие. Животното се нуждае от време за отмора и възобновяване на силите си, преди да продължи пътешествието си ", сподели Крис Кук от организацията. Той прикани хората да не безпокоят животното, макар че ползата към него е изцяло понятен. 
Социалните медии са цялостни със фотоси и видеокадри на Тор, който незабавно се трансформира в главната атракция на Скарбъро. Наложи се мястото, където се намира, да бъде краткотрайно отцепено, с цел да бъде защитен от кучета и прекомерно любопитни фенове на селфитата.
За последните 130 години в Обединеното кралство са видяни моржове са 28 пъти съгласно данни на Лондонския природонаучен музей. 
/ТС/
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР